dissabte, 4 de desembre del 2010

FIGURA HUMANA

Aquesta setmana hem celebrat l'aniversari de n'Allegra. Cada cop que un músic fa anys aprofitem per fer-li un regal especial. Entre tots fem un àlbum de dibuixos. És una excusa per treballar la figura humana. Dels primers dibuixos que teníem al setembre, als que ara comencen a sortir n'hi ha una gran diferència tant de qualitat com de quantitat. 
PABLO: Jesús, he dibujado pestanyes.
JESÚS: T'han sortit meravelloses.
PABLO: Es guapa

IRENE: T'agrada el meu dibuix?
ALLEGRA: Es bonito

ÒSCAR: M'ajudes a posar el seu nom?
JESÚS: Per què vols escriure el nom?
ÒSCAR: Perquè així sabrà que és per ella.


JESÚS: Per què has dibuixat trista a n'Allegra?
MAYA: Es que no me sale la boca contenta.
JESÚS: Llavors, no veus a n'Allegra trista.
MAYA: (riu) Allegra es mi amiga y no llora. 

Desprès de dibuixar, parlem a la rotllana de com ho hem fet, perquè hem dibuixat unes coses i no unes altres, expliquem què ens agrada de la persona que hem dibuixat, avaluem i cerquem maneres de millorar la nostra feina... Entre tots construïm un "text artístic" col·lectiu. 


Aquesta sessió ha estat realment profitosa. He quedat impressionat dels comentaris i estratègies que aportaven durant la conversa. Educar està relacionat amb totes les competències i pretén formar els infants de forma integral sense oblidar que a l'escola també podem educar per a ser feliços.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

A casa ha l'havíem comentada aquesta evolució de na Rita amb els dibuixos; d'una banda se li ha incrementat sorprenentment el gust per dibuixar i de l'altra ha deixat de fer només ralles tipus "mamarratxo" i fa aquestes divertides figures amb ulls i "castanyes" (que diu ella) mans, boques, paraigües i núvols tempestuosos que deixen anar molta aigua. M'ha fet molta gràcia veure en les fotos com s'assemblen els dibuixos de la resta de companys als seus. Crec que en menys de tres mesos aquests menuts han protagonitzat una gran revolució plàstica!
Fins aviat,
Belén.

Familia Boned ha dit...

Muchas gracias... por todo... eres muy amable ... : )
felices fiestas