dimecres, 26 de gener del 2011

EMOCIONS ESTÉTIQUES

Des del racó de plàstica intentem abastar, entendre, emocionar-nos, cerquem reaccionar davant les expressions de diferents artistes. Interpretem l'art per a construir-nos. Personalment m’agrada pensar en les emocions estètiques: quan reaccionen davant de certes manifestacions artístiques amb qualsevol tipus d’emoció... 

Aquest trimestre hem començat a fixar-nos en kandinsky. Els seus "cercles concèntrics" tenen la capacitat de captivar-nos i apropar-nos al nostre món interior.


El nostre interior conté universos sencers de belleses, com les figures d’aquest quadre. Tal volta no abastem a veure totes aquestes belleses o els seus matisos. En captem alguna. Però l'important és la bellesa en idea que es reflecteix a l’exterior: des de dins advertim allò extern que coincideix amb la idea en el moment feliç i llavors ho podem expressar.  Amb això vull dir que, per entendre quines emocions tenen els infants davant l'art,  hem de fixar-nos en les seves produccions, que seràn una part de la seva idea emocional.

Donar l’oportunitat als infants d’expressar la seva felicitat, la bellesa del seu món intern, és molt gratificant, tant per ells com per qui els escolta. 


2 comentaris:

Sonia ha dit...

No me cabe duda de que sus dibujos son expresión de sus sentimientos y de la vida tal y como ellos la perciben, pero, voy a ser sincera, yo no entiendo nada. Cuando mi hija me pide un folio para pintar, y yo toda emocionada le saco todos sus colores y le digo "venga cariño, a ver qué dibujo tan bonito sabes hacer!", y al cabo de un rato ella me enseña muy satisfecha su dibujo, en el cual sólo hay mamarrachos de color negro, y me dice "¿a que me ha quedado muy bonito?". Ante eso que hago? "Oh sí, cariño, es precioso", pero lo único en lo que puedo pensar es que si se está manifestando, tiene una visión de la vida algo triste y pesimista, sin embargo yo la veo contenta. Con ello quiero decir que yo no sé interpretar su arte. Por suerte te tiene a ti que me consta que entiendes más.
Por cierto, en el primer trimestre aprendimos música, ya que gracias a vosotros me puse al día con "La flauta mágica"(sólo conocía una parte de esta obra), y en este trimestre veo que vamos a aprender arte (ya me estoy poniendo al día con Kandinsky). Es un placer poder aprender tanto con vosotros.

Unknown ha dit...

Molt interessant en Kandinsky. He trobat aquesta web a on mostra mes dibuixos. Per cert en Klee també se sembla molt, no? Igual que na Sonia, he pensat lo mateix quan ha portat algun dibuix tot amb mamarachos negres :-D un queda més tranquil.
El enllaç de sa galeria